NAZUKY

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / KNEDLÍKY / KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ / 




INGREDIENCE: 75 g rostlinného tuku, 275 g hrubé mouky, 1 vejce, 3 dl mléka, sůl, 14 g droždí, 3 g anýzu, lžíce hladké mouky na vál, vejce na potřeni.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nazuky jsou oválky z kynutého těsta, okořeněného anýzem, potřené rozšlehaným vejcem a rozbrázděné vidličkou do mřížek. Droždí rozdrobíme do jedné čtvrtiny dávky vlažného mléka, zamícháme mouku, aby vzniklo řídké těstíčko (kvásek), které poprášíme moukou a necháme v teple vykynout. Do prosáté mouky přidáme sůl, vejce, anýz rozehřátý tuk, vykynutý kvásek a zbývajícím mlékem zaděláme těsto, které vypracujeme tak, až je hladké a tvoří se vzduchové bublinky a nelepí se již na vařečku ani na stěny mísy, ve které zaděláváme. Pak těsto lehce poprášíme moukou, přikryjeme ubrouskem a necháme u tepla vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na dílky o váze 50 g, zakulatíme v bochánky a necháme na vále znovu vykynout. Vykynuté bochánky válečkem rozválíme na oválky 3 mm silné, potřeme rozšlehaným vejcem a rozbrázdíme vidličkou do tvaru mřížek. Nazuky pečeme v rozpálené troubě tak, aby byly stejnoměrně do zlatova nahnědlé. Nazuky jsou oblíbené zákusky k čaji, kakau nebo i ke kávě. Aby si nazuky uchovaly svou vláčnost a křehkost, je nutné je spotřebovat do 36 hodin po upečení.



NAZUKY NAZUKY



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1434 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz